Abc.fi
Palveluhaku

Evijärven kunta

Evijärvi

01778041

Yhteystiedot

Viskarinaukio 3, 62500 Evijärvi

Evijärvi

062412300

Toimialat

Esittely

NÄHTÄVYYDET JA KÄYNTIKOHTEET 

Väinöntalo - Järviseudun museo

Latukantie 99, 62500 Evijärvi
Puh. 044 769 9113
paivi.lappinen@evijarvi.fi
http://museot.jarviseutu.fi  

Kotiseutuneuvos Väinö Tuomaalan Evijärvelle perustama museo, joka esittelee järviseutulaisen talonpojan elämää, sen arkea ja juhlaa, kädentaitoja, pyynti- ja tapakulttuuria.
Museoalueella on 19 rakennusta, museokauppa ja kahvila.
Perinteiset kesätapahtumat: historialliset näytelmät, kesäseurat ja Wanhanajan puintipäivät työnäytöksineen.
Museo on avoinna 18.5.-31.8. ti-su klo 11-18, muulloin sopimuksesta.

Limonaaditehdasmuseo Limutippu

Kauppatie 14, Vesitorninmäki, 62500 Evijärvi
Puh. 044 769 9113
paivi.lappinen@evijarvi.fi
http://museot.jarviseutu.fi  

Limonaaditehdasmuseo on Edith ja Akseli Kasken omistuksessa ollut pieni limonaaditehdas, joka esittelee limonaadin valmistuksen vaiheita ja historiaa sekä 1960-luvun kioskikulttuuria. Limonaadia on valmistettu Evijärvellä aina 1800-luvun lopulta 1960-luvulle. Esillä on mm. pullotuslaitteet, pullojen pesukoneet, vanhoja pulloja ja etikettejä jne. Tehtaan vieressä palvelee asiakkaita Iitin kioski 1960-luvulta.
Avoinna kesäisin.

Tähtitorni

Evijärven Taivastelijat ry, joka on tähtitieteen harrastelijoiden yhdistys, on rakentanut paikkakunnalle tähtitornin. Tornin kaukoputken läpi avautuvat näkymät "muihin maailmoihin".

Lintutorni ja Valmosanneva

Evijärvessä on sekä valtakunnallisesti että kansainvälisesti arvokkaita lintuvesiä. Lintuharrastajat voivat löytää järven rannoilta mustatiiran, kuikan, kaakkurin, joutsenen, kala-sääsken ja muita harvinaisuuksia. Parhaiten lintuihin pääsee tutustumaan Jokisuunlahden lintutornista. Samalla alueella on myös Valmosannevan suojelukohteena oleva keidassuo.

Evijärven kirkko

On vuodelta 1759 on kirkonrakentaja Antti Hakolan käsialaa. Vaivaisukko ja alttarikrusifiksi ovat kuvanveistäjä Erkki Lahden eli "Pitti-Pojan" veistämät.

Taidetila Tiira

Taidetila TIIRA on Evijärven kunnantalon kellarissa oleva näyttelytila, jossa on ympäri vuoden vaihtuvia näyttelyjä. TIIRA on aloittanut toimintansa vuonna 1993, jolloin kunnantalon kellarissa ollut varastotila kunnostettiin näyttelytilaksi. Taidetilan yhteydessä on lisäksi taidepaja ja Evijärven paikallistelevision, ETV:n studio ja videopaja.
TIIRAn hoidosta vastaa kulttuuritoimi. Vuosittain näyttelyjä on n. 10 ja näyttelyaika on yleensä neljä viikkoa. Näyttelytilat on tarkoitettu sekä ammatti- että harrastajataiteilijoille. Tiloista ei peritä vuokraa eikä myydyistä töistä provisiota. Näyttelyihin ei ole pääsymaksuja.
Kulttuuritoimi hoitaa tiedottamisen ja näyttelyluettelon. Myös avajaiskutsujen lähettämisessä avustetaan.
TIIRAssa on seinäpinta-alaa n. 160 m2, lattiapinta-alaa 96 m2 ja seinien korkeus on pääosin 3,15 m ja osaksi 2,45 m. Seinämateriaali on valkoiseksi maalattua vaakalaudoitettua puuseinää. Lattia on valkoiseksi maalattua betonia. Tilan takakulmauksessa on esiintymiskoroke, jossa on siniseksi maalattu puulattia. Ripustuskiskot on joka seinällä koko seinän pituudella. Tilassa ei ole ikkunoita.
Visuaalisena efektinä on sisääntulo-oven yläpuolella tekstiilikatos ja esiintymiskorokkeen etuosassa esirippuverhot. Tekstiilien suunnittelu ja toteutus on tekstiiliartenomi taidemaalari Elina Förstin käsialaa.
Tiiran esitettä ja tarkempia tietoja voi tiedustella sivistystoimen-johtaja Päivi Lappiselta tai puhelimitse numerosta 06-2412 3210.

MAJOITUS / RAVINTOLAT

Hotelli-ravintola TuuHet

Evijärven keskustassa on viihtyisä hotelli-ravintola TuuHet, joka sopii hyvin koko perheelle. Päiväsaikaan lapsille on varattu oma leikkinurkkaus. Kahden hengen hotellihuoneita on kuusi. Hotelli-ravintola TuuHet tunnetaan hyvänä ruokapaikkana. Arkisin on tarjolla runsas ateria seisovasta pöydästä. http://tuuhet.net

Star Garden -lomahuoneistot

Tasokasta asumista ja lomailua pienelle ja suuremmallekin ryhmälle tarjoaa Star Garden-lomahuoneistot Kartanohotelli Ruurikkalan vieressä. Jykevähirsisessä rivitalossa on kolme 90 m2:n huoneistoa, joista kuhunkin mahtuu 6 (+2) henkilöä majoittumaan ja asumaan. Kunkin huoneiston alakerrassa on olohuone ja terassi, kahden hengen makuuhuone, keittiö, sauna, pesuhuone ja wc. Yläkerrassa on kaksi kahden hengen makuuhuonetta ja wc. Olohuoneeseen saa kaksi lisävuodetta. Huoneistojen korkeatasoinen varustus soveltuu yhtä hyvin yhden yön majoittumiseen kuin pitempiaikaiseenkin asumiseen. http://www.stargarden.fi/

Ruurikkalan kartanohotelli

Mitä olisi loma ilman järven rantaa, laineen liplatusta ja lintujen laulua. Kartanohotelli Ruurikkalan maisemissa aika pysähtyy, olet osa suurta, ihmeellistä luontoa.
Kartanosta järven rantaan ulottuvan puutarhan vanhat puut kertovat vielä ajoista, jolloin kartano oli pitäjän keskus, pappila, josta Calamnius-suvun rovastit ohjasivat seurakuntaansa 1870-luvulta tälle vuosisadalle.
Nyt vanha pappila palvelee ensisijaisesti kurssikeskuksena, jonka ohella toimii kartanohotellina. Vuodepaikkoja on 42. Päärakennuksessa on ruokasali, vierashuoneita, kokous- ja koulutustiloja sekä saunaosasto, jossa on suomalainen sauna ja turkkilainen sauna. Ruurikkalan rannassa on myös perinteinen savusauna.
Varaustiedustelut puh. 044-5446054.

Sillankorvan leirintäalue

Sillankorva sijaitsee kauniilla paikalla Evijärven rannalla noin kolmen kilometrin päässä kunta-keskuksesta. Leirintäalueella on 12 mökkiä, kahvio, keittokatos, tanssilava, telttailualue ja 50 matkailuvaunupaikkaa. Alueella on myös tasokas 70-paikkainen vierasvenesatama. Monet matkailijat tulevat muuttolintujen tapaan vuodesta toiseen lomalle Sillankorvaan. (06) 7651 138.

Tarjoukset.fi

tahtiAlansa
Parhaat Palvelut

Väinöntalo Järviseudun museo
JKH-Isännöinti OySähköpalvelu Kaislaranta KyLifa Air Oy LTDHauscon OyTmi Mia OkkonenVVS-Planering R&K Malmberg Ab - LVI-Suunnittelu R&Veiko.J OyVanhala Marjo AnneliOK Media HouseJokioisten Vedenhankinta OyHuoltokeskus Lintonen KyCafe Neilikka OyLouhintaliike J. Koivisto OyHämeen Sähkö ja Saneeraus OySpecial PizzeriaSalon LVI-palvelut OyEV-Sähkö OyLAPPEEN RUUSTINNA OYByggnadsfirma Bror-Göran Holmström Ab OyJT ParkettityötVMT-RecordsVeljekset KoljonenHakunilan ApteekkiJuJeMuKainuun Käyttörauta OyRiihimäen Lasipalvelu OyTilintarkastustoimisto Juha Tissari OyJ-M sähköasennusKing Creole OyLännen Tekstiilihuolto Oy